Vaccinatie Update 23-02-21

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij het vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccins door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:


  • mensen geboren in 1956 en 1957

  • mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18-64 jaar)

  • mensen met zwaar overgewicht (een BMI boven de 40), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18-64 jaar)

  • voor de laatste groep geldt dat niet van alle patiënten de BMI bekend is bij ons. De BMI berekent u hier De BMI (Body Mass Index) is een internationaal gebruikte meetmethode die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je kunt de BMI berekenen voor vrouwen, mannen en kinderen vanaf 2 jaar. www.voedingscentrum.nl Mocht u een BMI boven de 40 laat het dan aan ons weten (telefonisch of via de mail), zodat wij de waarde in ons systeem kunnen noteren. Als we weten wanneer wij de vaccins gaan ontvangen, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie. Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid. Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? Kijk dan op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona

Belangrijk Nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op termen